Information till utställare

Bra att veta inför Seniorfestivalen i Malmö 9-11 april 2024

Information för dig som är eller vill bli utställare på festivalen.

Ladda gärna ner och läs igenom den fullständiga utställarinformationen som pdf, genom att klicka på knappen nedan.

Ladda ner Praktisk information för utställare

Allmänt

Anmälan
Anmälan är bindande för utställaren tills den antagits eller avböjts av Numera Mässor AB. Bindande avtal inträder det datum då order-/bokningsbekräftelse skickas till utställaren.

Avbokning
Utställaren äger rätt att utan debitering frånträda beställning av monteryta om han skriftligen anmäler detta inom 10 dagar från orderbekräftelse. Ovan villkor gäller fram till 30 dagar före arrangemanget. Vid avbokning därefter gäller 24 timmars avbokningsrätt av beställningen utan debitering. Utställare som önskar annullera sin order eller minska sin monteryta skall skriftligen meddela Mässan.

Vid avbokning mer än 10 dagar efter orderbekräftelse och/eller avtalsundertecknandet debiteras grundavgiften samt följande:

• vid avbokning mer än 4 månader före mässan debiteras 30% av ordersumman
• vid avbokning mer än 2 till 4 månader före mässan debiteras 70% av ordersumman
• vid avbokning mindre än 2 månader före mässan debiteras 100% av ordersumman

Mässan förbehåller sig rätten att disponera avbokad yta efter eget gottfinnande utan någon ersättning till Utställaren.

Betalning
Numera Mässor tar ej emot kontant betalning av fakturor.

Klicka här för att läsa Numera Mässors AB:s fullständiga allmänna villkor.

19 mars – Sista dag att beställa teknik av Malmö Mäss-Service. Klicka här för att komma till Malmö Mäss-Service.

19 mars – Sista dag att ansöka om höjdbyggnation över 4 m. Kontakta Malmö Mäss-Service jaqueline@mass-service.se

19 mars – Sista dag att ändra ert företagsnamn till utställarlistan i mässguiden. Kontakta Anna, anna.kruse@numeramassor.com med era ändringar eller vid frågor.

19 mars – Sista dag att beställa extra digitala fribiljetter. Kontakta Anna, anna.kruse@numeramassor.com

SLUTSÅLT – Sista dag att boka annons i mässguiden. Kontakta Annika, annikaselect@gmail.com

4 april – Första dag gods kan tas emot på Malmömässan.

17 april – Allt gods ska var hämtat.

För besökare

tisdag 9 april kl 10-16
onsdag 10 april kl 10-16
torsdag 11 april kl 10-16

För utställare

måndag 8 april  INFLYTT – 10.00-20.00
tisdag 9 april kl 8-17
onsdag 10 april kl 9-17
torsdag 11 april kl 9-22

Från och med hösten 2023 ingår en utställarförsäkring i grundavgiften. Den innebär att er medverkan är försäkrad via Seniormässor ABs gruppförsäkring som de har via Written Insurance. Läs mer om det https://numeramassor.com/utstallarforsakring/

Kontakt för gods är Malmö Mäss-Service, logistik@mass-service.se

Gods tas emot tidigast den 4 april och hämtas senast 17 april under vardagar kl 07-16

Godsadress:

Det är mycket viktigt att du märker godset noggrant, ange adressen på följande sätt:

Malmömässan, Seniorfestivalen
Företagets namn, Monternummer
Kontaktperson (hos er), telefonnummer
Mässgatan 6,
SE-215 32 Malmö

– Ditt gods blir levererat till montern enligt normala fraktbestämmelser och debitering sker enligt Malmömässans prislista. Om ni själv önskar att ta emot godset vid leverans till Seniormässan åligger det er själv att bevaka denna ankomst. Om speditören ber Mäss-Service transportera godset till montern debiteras detta utställaren.

– Om godset ankommer före angiven tid då Malmömässan tar emot godset, kommer Malmömässan att köra det till lagret och kostnaden för detta debiteras utställaren, detsamma gäller om godset inte är avhämtat inom angiven tid.

– Om ni har gods som väger över 1 ton per kolli, eller som är mer än 2 meter brett och/eller mer än 2,5 m högt måste ni kontakta Mäss-Service minst två veckor i förväg. OBS! Malmömässan påtar sig inget ansvar för godset under godshanteringen.

– Paket som ankommer från fraktbolag levereras till montern så snart som möjligt efter vi har mottagit den. Om montern är obemannad levereras paketet i montern. En sorterings- och distributionsavgift utgår. Utställaren har fullt ansvar för alla föremål i montern.

OBS! Malmömässan påtar sig inget ansvar för godset under godshanteringen.

Utställarkort

Varje monter berättigar till 1 kort/3 m² och ingår automatisk i er monter utan att ni behöver företa er något. Behöver ni fler kort än ni är berättigade till, debiteras dessa efter festivalen 60 kr ex moms. Det går bra att byta personal under mässdagarna utan extra debitering. Kom då till oss i vår informationsdisk så löser vi det för er. Om du har missat att beställa extra utställarkort så löser vi det på plats i vår informationsdisk. Om ni har stor personalomsättning i montern, +15 pers, vill vi gärna att ni meddelar oss detta i förväg.

OBS! Alla utställarkort hämtas ut av monteransvarig på plats i vår informationsdisk. Under inflytt sitter vi i Servicecenter och från onsdag morgon i huvudentrén. 

Kontakta Anna, anna.kruse@numeramassor.com om du vill beställa extra utställarkort eller har frågor kring utställarkorten.

Om du har missat att beställa extra utställarkort så löser vi det på plats i vår informationsdisk. 

Ta chansen att bjuda in kunder, samarbetspartners och andra intressenter till er monter eller varför inte arrangera en tävling där vinsten är en biljett till Seniormässan. Varje utställande företag får 10 fribiljetter.

Utöver dessa har ni även möjligheten att köpa fler entrébiljetter till rabatterat pris, 50 kr exkl. moms.
Vi fakturerar er, de biljetter som scannas vid entrén, i efterhand.

Extra biljetter beställs, senast den 19 mars, genom att maila antal till anna.kruse@numeramassor.com.

Utställarlounge
Ibland kan det vara skönt att ta en paus, sitta ner, dricka en kopp kaffe och ladda batterierna igen. I utställarloungen som ligger i anslutning till hallen bjuder vi på kaffe/te och kaka under alla mässdagar. Välkomna!

Restauranger
På Malmömässan finns det 1 restaurang.

Restaurang Forest på plan 1 ligger i anslutning till mässhallen. Här serveras varma luncher, sallader, fika och smörgåsar. Restaurangen håller öppet för lunchservering och fika såsom kaffe, kakor, mackor och bullar. Under inflyttningsdagarna är restaurangen öppen för er utställare.

Matkuponger

Mässrestauranger erbjuder er som utställare lunch i restaurang Forest för 135kr mot uppvisande av utställarband/kort. Betala med kort på plats eller förköp kuponger, kupongen kan även användas i caféet.

För beställning av kuponger mejla: kuponger@malmomr.se eller ring 040-642 10 00

Välkommen till Mässrestauranger i Malmö!
Restaurang Forest

Best Western Malmö Arena Hotell

BW Malmö Arena Hotel är ett modernt event- och affärshotell på bästa läge i Malmö Hyllie som erbjuder rum till rimliga priser. Vi serverar moderna skånska smaker i Nilssons Restaurang & Bar. Skybaren SKAJ finns på våning 16, där serveras enklare rätter till en unik utsikt över Malmö och Öresundsbron. Malmö Mässan ligger rakt över gatan från hotellet och mitt emot hotellet ligger Emporia, Norra Europas näst största Shoppingcenter.

Som utställare har du 12% rabatt på ordinarie pris vid bokning av boende på Best Western Arena Hotel.

Rummen bokas via denna länk https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-rooms.88211.html?promoCode=MAHEP12

Hotell Noble House

Söker du ett personligt och charmigt hotell med det där lilla extra? Välkommen till
Best Western Plus Hotel Noble House vid Gustav Adolfs Torg. Här bor du fyrstjärnigt på ett oslagbart läge mitt i Malmö city, nära centralstationen, restaurangerna på Lilla Torg,shopping, sevärdheter och nöjen. Slå dig ner i atriumgården och läs tidningen, ta en kopp kaffe eller något gott att äta i Macau Bar & Lounge. Privat varmgarage, bastu och fritt WiFi.

Bokning sker på www.hotelnoblehouse.se

I direkt anslutning till MalmöMässan finns ett flertal parkeringshus och parkeringsplatser.

Parkering finns i p-hus samt grusparkering i närheten av mässan. Det går även bra att använda Easy Park appen för betalning – områdeskoden är 831.

På bortre delen av P-Norr finns platser avsedda för släp, tar dessa slut kan ni ställa er på P-Öst. Släpet ska vara frånkopplat och ställt så att de inte hindrar övrig trafik. Lastbilar, tyngre släp och dyl. parkeras endast på den grusade bortre delen av P-Väst. För parkering av enbart släp, anmäls registreringsnummer på expeditionen i P-huset vid Hyllie station. Parkeringarna är inte inhägnade eller bevakade! För parkering i parkeringshus är det endast betalning i automater som gäller. 

Det finns ingen särskild utställarparkering. 

Vill ni ändra företagsnamnet som visas i utställarlistan på hemsidan samt i mässtidningen meddela anna.kruse@numeramassor.com senast 19 mars.

Meddela gärna även om ni har en aktivitet i montern eller exempelvis en tävling.

Servicecentret är bemannat av Malmö Mäss-Service under in- och utflytt samt under mässdagarna. Personalen är behjälplig med era monterfrågor eller annan service gällande er monter och transport.

Seniorfestivalens egen personal finns på mässgolvet för att svara på frågor. Vi finns även i vår informationsdisk i entrén. Tveka inte att ta kontakt med oss om det är något du undrar över.

Kontaktuppgifter Mässrestauranger
Montercatering, montercatering@malmomr.se 040-642 10 00

Lotta Brönmark, Restaurangchef, lotta.bronmark@malmomr.se, 040-642 10 05

Mässrestauranger har utskänkningstillståndet på MalmöMässan och det gäller för anläggningens restauranger, hallar, konferens- och kongressanläggningar. Detta innebär att du som utställare måste gå via Mässrestauranger om du vill bjuda på alkohol i din monter.

För att få hantera livsmedel vid ett evenemang måste du lämna in en ansökan/anmälan om godkännande eller registrering till Miljöförvaltningen.

Ni ansvarar själv att anmäla registrering. Besök http://www.malmo.se/livsmedel för att göra detta.

OBS! Ansök senast 4 veckor före mässan!

Monter

Malmö Mäss-Service bygger montrarna och tillhandahåller tekniska tjänster för uppbyggnaden av montern. Om ni har specifika frågor kring vad väggar klarar i belastning och vad man får göra med väggarna för att inte bli återbetalningsskyldig är det dem ni ska kontakta.

Malmö Mäss-service har även ett stort utbud av monterinredning för uthyrning.

För betald monterhyra ingår bak- och eventuella skiljeväggar samt ett eluttag. Väggarna är vita och 2,5 meter höga och skall lämnas i det skick du finner dem. Dvs om du vill måla dem eller skruva i dem tillkommer en återställningsavgift. Varje utställare får själv ombesörja övrig byggnation i sin monter eller anlita tjänsterna från Malmö Mäss-Service.

Beställning av matta, teknik och interiör gör ni via direktlänken: ORDER – Seniorfestivalen 2024 eller via webb-shopen på Mäss-Service hemsida: www.mass-service.se. När du skickar in din beställning så gör den så komplett som möjligt! Sista beställningsdag att beställa teknik är den 19 mars.

OSB: Matta ingår ej i monterhyran utan tas med själv eller beställs via Malmö Mäss-Service. Matta måste finnas i montern.

Kontaktperson på Malmö Mäss-Service:

Jaqueline Tegstam Makolli

Standard för byggnation är 2,5 m. Man får lov att bygga upp till 4 meter utan att ansöka om höjdexponering. Du ska dock informera grannarna om det. Ytan som sticker över 2,5 meter ska vara vit och neutral på baksidan. Byggnation eller reklam som överskrider 4 meter tillåts endast efter Malmö Mäss-Service godkännande. 

Höjdexponering debiteras efter Malmö Mäss-Service prislista. Ansökan görs skriftligt med ritning på byggnationen till Malmö Mäss-Service jaqueline@mass-service.se senars 19 mars.

För betald monterhyra ingår vita bak- och eventuella skiljeväggar. Väggarna är vitmålade och är 1 meter breda, 2,5 meter höga och ca 3 cm tjocka.

Stödväggar förekommer cirka var fjärde meter. Kontakta Mäss-service om ni har önskemål kring var i er monter de ska sätta stödväggar.

Tänk på att du blir ersättningsskyldig om du gör ingrepp på väggen såsom målar den eller skruvhål, kontakta Malmö Mäss Service för exakta regler.

Observera att matta ej ingår i monterhyran. Kontakta Mäss-service on du önskar beställa matta.

Ditt monternummer hittar du i vårt mejlutskick från Seniorfestivalen. Behöver du hjälp? Kontakta Projektkoordinator Anna Kruse, 0735-29 09 08, anna.kruse@numeramassor.com

Utställarna svarar själva för all städning i den egna montern under inflytt, mässans gång och utflytt samt att ordning råder i montern. Städning inför öppning av mässan ingår ej!

Monterstädning eller slutstädning för hela perioden kan beställas hos Malmö Mäss-Service.

Det åligger utställare, monterbyggare och dekoratörer att själv forsla bort emballage och spill som uppstår vid monterbygge och demontering. Containrar finns placerade utanför mässhallen. Det är monterbyggarnas ansvar att slänga sitt material i dessa. Kvarlämnat material bortforslas på utställarens bekostnad.

Vid andra frågor rörande avfall, vänligen kontakta MalmöMässan.

Inflyttning

Inflyttning:

måndag  8 april 10.00 – 20.00

OBS! Inflyttningsportarna stängs måndag kl. 16.00!

Efter kl 16.00 måndag 8 april, låses portarna och mattläggning påbörjas i gångarna. Dvs. inget material får finnas kvar i gångarna och inga stora produkter kan dras i gångarna! 

Om du planerar en kort inflytt på tisdag morgon vill vi gärna bli informerade om detta, skicka ett mail till leon.giannaridis@numeramassor.com.

In- och utlastning

För att göra in-och utflytt så smidigt som möjligt ber vi er följa nedanstående rutiner vid in- och utlastning:

Vid ankomst till Malmömässan ringer du på telefonnumret som står på grinden om grindstugan ej är bemannad. Vid inkörsel kommer du att få uppge:

– Monternummer
– Registreringsnummer
– Telefonnummer

Baserat på hur mycket gods du har i bilen få du en begränsad tid att lasta ur din bil för att sedan köra ut och ställa bilen på närmaste parkering. På grund av de begränsade ytorna och med hänsyn till andra utställare är tiden för lastning och lossning maximerad till 30 minuter på lastgården. 

För varje påbörjad halvtimme som denna tid överskrids debiteras du 500 kr. Vi hoppas på er förståelse och samarbetsvilja. 

Mässan är en arbetsplats, stora truckar rör sig i lokalerna och av detta skäl är det inte tillåtet för barn under 16 år att vistas i lokalerna under in- och utflyttning. Vänligen respektera förbudet för era barns och våra truckförares säkerhet. Tack för visad hänsyn!

Öppettider Malmö Mäss-Service:

Måndag 8 april 08.00 – 20.00
Tisdag   9 april 08.00 – 16.00
Onsdag 10 april 09.00 – 16.00
Torsdag 11 april 09.00 – 18.00

Uppdaterade rutiner vid inflyttning på Mässor

För att erbjuda våra utställare/monterbyggare en tryggare arbetsmiljö är det from 1 Januari 2024 obligatoriskt för samtliga som verkar på Malmömässan att registrera sig för att bli insläppt via lastgården. Detta gäller endast vid inflyttning och är en del av vårt uppdaterade skalskydd i enlighet med det förhöjda säkerhetsläget i Sverige.

För att undvika köbildning på plats, rekommenderar vi er att förregistrera er via länken nedan, det tar endast ett par minuter och du får ditt digitala pass i mobilen efter 60 sek. till angivet nummer.

Möjlighet att registrera sig på plats kommer finnas

OBS! Inflyttning får endast ske via lastgården

Förregistrera dig här!!!

Utflyttning

Utflyttning:

Torsdag 11 april  16.00 – 22.00

OBS! Respektera våra besökare – era kunder! Montern SKA vara bemannad till kl 16.00 och rivning av montern får först påbörjas efter mässans stängning.

Nedmontering av egna montern få påbörjas när mässan stänger kl 16.00. Först när gångmattorna tagits bort kan man komma in med truckar och tomgods kan köras in.

Följs inte tidsangivelsen utgår en straffavgift
om 5 000 kr.

Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta Malmömässan på: 040-631 33 66

Mässguiden

Mässguiden har ett mycket högt läsvärde för alla besökare på Seniorfestivalen och publiceras i tryckt bilaga i Sydsvenskan söndagen det 31 mars 2024, samt även som digital bilaga på sydsvenskan.se. Sydsvenskan har en mycket stark direkt målgrupp för mässan och med över 150 000 läsarkontakter i print samt 150 000 extra digitala visningar på Sydsvenskan.se. Dessutom delas mässguiden ut kostnadsfritt på mässan. Den innehåller bl a utställarförteckning, program och hallskiss. Vi kompletterar innehållet med intressanta nyheter från mässan och artiklar med olika inriktning.

Mässguiden görs och distribueras i samarbete med Sydsvenskan.

Annonsplatserna är SLUTSÅLDA för 2024

Annika Sahlström,

E-post: annikaselect@gmail.com

Telefon: 0701-464 424

Annonsplatserna är SLUTSÅLDA för 2024.

Vid frågor kontakta:

Annika Sahlström

E-post: annikaselect@gmail.com

Tel: 0701-464 424

Ladda ner HALLKARTA som .pdf

Vill du ställa ut på Seniorfestivalen?

Är du intresserad av en monter på någon av våra Seniorfestivaler? Klicka här och fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig inom kort med förslag på monter.

Fyll i intresseanmälan här

Beställ utställarkort och fribiljetter

I informationen ovan kan du som utställare läsa vad som gäller kring utställarkort och fribiljetter. Maila Anna Kruse och gör din beställning.

Klicka här för att maila Anna

Kontakta oss

Projektledare

Leon Giannaridis

leon.giannaridis@numeramassor.com

0708-38 78 08

Projektsäljare

Peter Gillemo

peter.gillemo@numeramassor.com

0735-00 81 98

Projektkoordinator

Anna Kruse

anna.kruse@numeramassor.com

0735-29 09 08