Träffa våra scenprofiler

Kända ansikten på Seniorfestivalen 2024!

Ett mycket uppskattat inslag på våra festivaler är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Henrik Widegren är öron-näsa-halsläkare och foniater vid Skånes Universitetssjukhus. Han är medlem i panelen i SVT:s Fråga Lund och skriver krönikor för Dagens Medicin. Efter att ha studerat hur skratt och glädje påverkar vår hälsa och välmående är han slutsats: Humor ska vi ta på högsta allvar!

Henrik kommer även att ta med sin gitarr. Och har vi otur kommer han att sjunga några sånger.

Henrik Widegren kan du se på Stora Scenen på tisdag 9 april kl 12.30-13.20 då han talar om Skratt – Inget man skojar bort! 

För 56 år sen 1968 debuterade Mikael som estradartist i Finland tillsammans med sin pappa Ulrik och syster Ulla. Mikael har sen dess framträtt i stora delar av världen och samarbetat med en rad kända skandinaviska artister och musiker som Eva Rydberg, Sven Melander, Åke Cato, Wencke Myhre, Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, Ann-Louise Hansson mfl.

Stilen på hans enmansshow kallar Mikael för musikalisk stand-up med glimten i örat. Musik och humor blandas med musikaliskt mera seriösa inslag. I sin repertoar har Mikael kända swinglåtar, visor, nordisk folkmusik, artistimitationer, monologer och roliga nya sångtexter som handlar om ålder, mat, trafik och livets många sidor. Texterna har Mikael till största delen skrivit själv, men han framför också texter och musik av bla. Åke Cato och pappa Ulrik Neumann.

Mikael Neuman kan du se på Stora Scenen onsdag 10 april kl 14.00-14.40

Konferencier på Stora Scenen är mångkonstnären Linda Rapp som mellan framträdanden håller publiken varm med sina färgsprakande musikaliska inslag.

Tv-programledaren och antikexperten Li Pamp gästar Seniorfestivalen 2024.

Li arbetar vid Stockholms Auktionsverk och är expert på antikviteter och kulturarv samt brinner för historia och hållbart samhällsbyggande.

Li Pamp kan du se på Stora Scenen på onsdag 10 april kl 12.30-13.10 och torsdag 11 april kl 12.30-13.10

Stiltanten Suzanne Rosengren - Oldfluencer - Kläder skall vara kul med både stil och framför allt humor!

"Mitt liv , mitt intresse är och har alltid varit kläder och vackra ting. Uppvuxen i en barnekipering i Simrishamn och med en farfar som skräddare har det liksom kommit med födelsen. Utbildad skräddare och med eget företag i 45 år i år som jag också fyller 65 år."

Suzanne har drivit modebutiker Ystad, Limhamn, Lund och Helsingborg. Efter pandemin flyttade hon ut tv:n från farfarns gamla skrädderi i Ö Hoby och flyttade in sin butik Krizi. Det bästa Suzanne gjort. Nu skickar hon, har visningar, gör Pop Up helt enkelt gör vad hon vill.

"Oldfluencer kallad men en tant som gör vad jag vill och vågar sticka ut."

Suzanne kommer till Seniorfestivalen, samtalar om mode och stil och bjuder på en modevisning. På instagram och facebook: suzannerosengren

Suzanne Rosengren kan du se på Stora Scenen tisdag 9 april 14.50-15.20

Filmer för konst- och seniorföreningar

Anders Hanser, kanske mest känd som ABBA-fotografen, har genom åren gjort en mängd kulturfilmer och bildspel, som berört många människor. Exempelvis ”Med blågula ögon”, med musik av Benny Andersson och Max von Sydow som berättare, är en upplevelse av Sveriges natur och kultur. Anders anordnar Seniorbio på olika biografer i Stockholm och andra städer i Mellansverige. Nu vill han också starta i Skåne och första palatsen är Simrishamn ikväll. Anders Hanser har 50 olika program för konst- och seniorföreningar.   1978 började han att fotografera ABBA, filmen om Carl Milles & Carl Eldh är hans senaste från november 2023.

Anders Hanser kommer från Orsa och är länken mellan Benny Andersson & Orsa spelmän och har jobbat med Kalle Moraeus sedan denne var 11 år

Anders Hanser kan du se på Stora Scenen på torsdag 11 april kl 14.10-14.50

Nöjesprofilen Lars Hector talar om Malmös nöjesliv under 80-talet med utgångspunkt Club Trocadero

Lars Hector kan du se på Stora Scenen på tisdag 9 april kl 11.30-12.20

Den Sicilianska baronessan från Malmö

Marie kommer till Seniorfestivalen och berättar om sitt dramatiska liv på Sicilien där hon upplevde himlastormande kärlek, blev ingift i den sicilianska aristokratin, Asmundo Zappalá di Grisira, men snabbt blev varse om att det var maffian som bestämde.

Ett liv i lyx, ett brutalt mord på hennes make och adelfamiljens strid om rätten till tronen i Monaco, för att slutligen åter hamna i Malmö, är bara några ingredienser i detta spännande livsöde.

Marie Beronius Asmundo kan du se på Stora Scenen på onsdag 10 april kl 11.30-12.20

Dr Linnea Malmgren PhD, legitimerad läkare presenteras av 1,6 miljonerklubben och pratar om Osteoporos - en svensk folksjukdom

Linnea kan du se på Stora Scenen på onsdag 10 april kl 13.20-13.50.

"Att se glädjen i ögonen på våra motionärer är det bästa som finns."

Sus är ledare, seniorexpert och en del av Friskis Malmö sedan 1985.

Friskis & Svettis kan du se på Stora Scenen på onsdag 10 april kl 10.50-11.20 samt torsdag 11 april kl 10.50-11.20.

Alte Kamereren är Lunds spexiga studentorkester.

Alte Kamereren kan du se på öppningen av Seniorfestivalens 10-års jubileum i Malmö samt på Stora Scenen på tisdag 9 april kl 10.50-11.20

Öresundsquiltarna firar 20 år!
Under 20 år har vi Öresundsquiltare sytt, skrattat, fikat och haft trevligt en gång i månaden i Limhamns Folkets Hus. Vår yngsta medlem är under 40 år och vår äldsta är 91 år och däremellan alla åldrar. Det har blivit många lapptäcken, textil konst, väskor, necessärer, art quilt och mycket annat. Många demos och kurser har vi haft, föreläsare har berättat och utfärder och resor till många olika länder har det blivit. På Seniorfestivalen visar vi vad vi åstadkommit under dessa 20 års samvaro.

Om Brazil Jack. Skådespelaren Toni Rhodin berättar om sin berömda farfar cirkuskungen, musikern och mångsysslaren Carl Rhodin.

Toni Rhodin från Cirkus Brazil Jack kan du se på Stora Scenen på torsdag 11 april kl 11.30-12.10.

Judo4balance - Lär dig falla rätt!

Vad kan du göra och vad kan Judo4Balance träningsprogram göra för dig så att du känner en ökad falltrygghet och fallberedskap. Föreläsningen handlar om hur du förhindrar eller lindrar ett ofrivilligt fall.

Judo4balance kan du se på Stora Scenen onsdag 10 april kl 14.50-15.20 och torsdag 11 april kl 12.30-13.10

Helena Cewers kan du se på Stora Scenen på tisdag 9 april kl 14.10-14.40.

Se hela scenprogrammet här!