Träffa våra scenprofiler

Kända ansikten på Seniorfestivalen 2024!

Ett mycket uppskattat inslag på våra festivaler är de aktuella personer som föreläser och pratar på Stora scenen och Seminariescenen. Här hittar du många välkända profiler och utställare som behandlar ämnen som rör allt från resmål och andra nöjesbetonade föredrag, till personlig utveckling, inspiration och intressanta diskussionsämnen.

Tv-programledaren och antikexperten Li Pamp gästar Seniorfestivalen 2024.

Li arbetar vid Stockholms Auktionsverk och är expert på antikviteter och kulturarv samt brinner för historia och hållbart samhällsbyggande.

Li Pamp kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 13.40-14.20 samt torsdag 21 mars kl 13.40-14.20

Henrik Widegren är öron-näsa-halsläkare och foniater vid Skånes Universitetssjukhus. Han är medlem i panelen i SVT:s Fråga Lund och skriver krönikor för Dagens Medicin. Efter att ha studerat hur skratt och glädje påverkar vår hälsa och välmående är han slutsats: Humor ska vi ta på högsta allvar!

Henrik kommer även att ta med sin gitarr. Och har vi otur kommer han att sjunga några sånger.

Henrik Widegren kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 12.10-12.50 då han talar om Skratt – Inget man skojar bort! 

Tomas von Brömssen. Vad finns kvar att säga? Den här nyblivna 80-åringen tröttnar aldrig på att möta sin publik. Med sig på scen har han sin nya parhäst, sångerskan Evelyn Jons.

Thomas och Evelyn är aktuella med sin musikal Men Pappa!

Thomas von Brömsen och Evelyn Jons kan du se på Stora Scenen på fredag 22 mars kl 12.10-13.00 

Annika Andersson, folkkär skådespelerska och komiker.

Annika Andersson kan du se på Stora Scenen på torsdag 21 mars kl 12.00-12.50

Seniorfestivalens ständiga konferencier sedan 2009. Ett energiknippe utan dess like och oerhört nyfiken. Hon presenterar våra scenprofiler, hon ställer frågor och samtalar med dem men hon underhåller också besökarna med både sin saxofon och sin röst i diverse genre, allt från visor, pop, rock, disco och gamla godingar.

Succéprogrammet från SVT är på plats under onsdag 20 mars och torsdag 21 mars i monter C04:56 och här kommer man kunna hänga med oss som jobbar på castingen av programmet.

Vi berättar om det spännande äventyr som det innebär att vara med som deltagare i Hotell Romantik och man kommer kunna göra vår kärlekstest och anmäla sig på plats till kommande säsong av programmet med inspelning i juni på hemlig ort.

Men ärligt talat- de som bäst kan berätta om varför man ska vara med I Hotell Romantik är ju deltagarna själva och vi kommer ha några av våra fantastiska stjärnor på plats under onsdag och torsdag och även på Stora scenen på torsdagen.

Hotel Romantik kan du se på Stora Scenen på torsdag 21 mars kl 15.10-15.40

Margareta Lunde-Martinson, Influencer, kommer till Seniorfestivalen och berättar om hur och varför hon startade upp på Instagram, men också om mod och glädje. Att våga prova.
Margareta har ett Instagramkonto (@margaretalundemartinson) med nästan 70.000 följare där hon, förutom att dansa hemma i sin hall, bland annat tipsar om hur man kan klä sig som 60+.
Hon kommer visa förslag på olika outfits och stilar. För man kan ha många olika stilar, man behöver inte låsa sig till en stil, jag själv har många olika stilar, säger Margareta

Margareta kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 15.10-15.40 

2015 sökte koreografen Elin Hermansson dansare till sin nya dansföreställning Rörelsen får aldrig rynkor på seniorgympan i Alingsås. Efter två månaders intensivt dansrep tog åtta kvinnor plats på scen i en minst sagt oväntad dansföreställning som rörde många till tårar och som erhöll pris på Scenkonstgalan i kategorin Årets magi på Stora Teatern Göteborg 2015.

Nu gör damerna en efterlängtad comeback med föreställningen där teman och frågor kring åldrande, identitet, och vänskap gestaltas på scen, men också livets utmaningar. Föreställningen ställer vidare frågor om vår tids syn på den kvinnliga kroppen, om vilka som har rätt att synas på scenen och vad det innebär att vara människa i tiden. Ta chansen att se dessa fantastiska kvinnor i 80 års åldern som genom dans och ljudberättelser delar med sig av sina liv på scen.

Elin Hermansson kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 10.50-11.20.00 

Svenska Popkören är en amatörkör som bara sjunger modern svensk pop på svenska. Kören består av kvinnor och män varav flertalet inte hade någon tidigare erfarenhet av att sjunga i kör eller stå på scen. Alla i kören är över 65 år. Svenska Popkören är välkänt
i Göteborg med omnejd. Allt i från deltagande i Bingolotto, Glasburen på Gustavadolfstorg och 5 fullsatta salonger på Stora Teatern genom tiderna.

Svenska Popkören kan du se på Stora Scenen på fredag 22 mars kl 10.50-11.20

Eva Eriksson är Förbundsordförande i SPF Seniorerna och på Seniorfestivalen talar hon om Pensioner.

Eva Eriksson kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 13.00-13.30 

Maria Ringsen, kvinnan bakom Instagramkontot Tantparkour (@tantparkour).

Vad innebär begreppet tantparkour? Hur gör man? Maria pratar om denna folkRÖRELSE som blev ett av nyorden 2023.

Maria kan du se på Stora Scenen på fredag 22 mars kl 13.40-14.20

Anders Hanser, kanske mest känd som ABBA-fotografen, har genom åren gjort en mängd kulturfilmer, 50 egenfinansierade filmer, som berört många människor. En av dem, ”Med blågula ögon”, med musik av Benny Andersson och Max von Sydow som berättare, är en upplevelse av Sveriges natur och kultur. Nu anordnar han Seniorbio på olika biografer inne i Stockholm city.

Anders kommer att berätta anekdoter från några av våra största kulturpersonligheter från sitt liv som fotograf och filmare.

Anders Hanser kan du se på Stora Scenen på fredag 22 mars kl 13.00-13.30 

1,6 Miljonerklubben presenterar Cattis Sandell, aktiv ägare till Träningsverket, PT och Hälsocoach.

Cattis talar på Stora Scenen på ämnet “En del tränar för att bli yngre, vi tränar för att bli äldre”.

Cattis Sandell kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 11.30-12.00 samt fredag 22 mars kl 11.30-20.00

Svenska pensionärer är sugna på att jobba – faktum är att över hälften redan gör det, eller är positiva till att börja! En extrapeng i plånboken, att hålla igång hjärnan och komma ut och träffa folk är de viktigaste anledningarna till att vara kvar i arbetslivet. Mats Claesson från Veteranpoolen delar med sig av insikterna från den färska rapporten Jobbonärsbarometern 2024, som undersöker svenska pensionärers inställning och drivkrafter till att arbeta under pensionen.

Mats Claesson kan du se på Stora Scenen på torsdag 21 mars kl 10.50-11.10

Cecilia Svensson arbetar på Bedrägerisektionen, Polismyndigheten. Hon talar om ämnet:  “Låt dig inte bli lurad”

Cecilia Svensson kan du se på Stora Scenen på onsdag 20 mars kl 14.30-15.00 samt torsdag 21 mars kl 11.20-11.50

Förbundssekreterare för SKPF Västra Götaland, Barbro Westergren och Cecilia Backentorn, projektledare på Sveriges Konsumenter i samverkan – för tryggare seniorer och mer medvetna konsumenter.

Barbro Westergren och Cecilia Backentorn kan du se på Stora Scenen på torsdag 21 mars kl 14.30-15.00